این روزها انجام عمل های زیبایی به یک ویروس واگیردار در میان مردم تبدیل شده اما متاسفانه از عوارض و پیامدهای این عمل ها کمتر گفته شده و بسیاری از آن بی خبراند.
به گزارش زیبانا، «ژل لب، بوتاکس، کاشت گونه و هزاران کار عجیب و غریب دیگری که به فکر آدمیزاد هم نمیرسد»؛ اینها بخشی از تصاویریست که روزانه در چهره مردم شهر میبینیم. چهره هایی که تقریبا بسیار شبیه به هم شده اند و انگار کپی پیست یکدیگر هستند.
این روزها انجام امور زیبایی به یک ویروس واگیردار در جامعه تبدیل شده است. ویروسی که سرعت واگیر آن هم بالاست و بسیاری از افراد به ویژه زنان و دختران جامعه را درگیر کرده است. این اپیدمی دست کاری صورت به وسیله تزریق انواع ژل و بوتاکس و هزاران عمل دیگر، تبدیل به یک مسابقه دو شده و انگار مردم برای جا نماندن از این مد جدید، دائما به فکر ایجاد تغییر و تحول در چهره خود می افتند. هرچند که سرعت بالای حرکت در این مسابقه، بسیاری از مردم را از ماهیت، حواشی و عوارض این عمل های زیبایی غافل کرده است. عوارضی که ممکن است به قیمت جان افراد تمام شود و زیبایی طبیعی آنها را به باد دهد.
عوارض عمل های زیبایی که از آن بی خبرید
با افزایش انجام عمل های زیبایی و بروز پیامدهای آن، سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به تازگی درباره تزریق فیلر و ژلهای صورت و بدن هشدار داده است. استفاده از ژلهای تزریقی برای پر کردن قسمتهای مختلف بدن و صورت، مخصوصا در طولانی مدت میتواند منجر به آسیبهایی از جمله عفونت، درد، حساسیتهای نهفته، از دست دادن بینایی، سرطان، تغییر شکل دائمی، سکته یا حتی مرگ شود. در برخی موارد نیز باعث ایجاد آسیب دائمی به پوست، لب یا چشم میشود. معمولا اثر ژلها و فیلرها بعد از چهار ماه از بین میرود و دائمی نیست. بنابراین متقاضی این گونه تزریقات مجبور است سالی چندبار این ژلها را وارد بدن خود کند که همین تکرار برای سلامتی گران تمام میشود.
FDA برخی ژلها و فیلرها را به طور کلی رد میکند و آنها را عامل سرطان اعلام کرده است. برخی ژلهای دیگر نیز وجود دارند که توسط این سازمان رد نشده اند اما هشدارهای زیادی درباره آن ها داده شده است. برخی از خطرات این پرکنندهها یا همان فیلرها در کوتاه مدت پیدا میشوند اما برخی دیگر در دراز مدت ظاهر میشوند و پشیمانی به بار میآورند، درست زمانی که بسیار دیر شده است. کبودی، تورم، درد، کهیر یا خارش در اکثر موارد برای بیشتر مراجعه کنندگان پیش میآید که مورد بحث نیستند. مسئله تزریق ژلها از آنجایی نگران کننده میشود که به سکته و بیماریهای خطرناک منتهی می شود.
طی سالهای اخیر با افزایش تقاضا برای اینگونه تزریقات، اتفاقات و آسیبهای ناشی از این کار نیز بیشتر شده است که بسیاری از مراکز تبلیغاتی برای حفظ مشتری های خود، این واقعیتها و آسیبها را که به چشم دیدهاند برای مشتریان بازگو نمیکنند.
اگر با تزریق فیلر زیبا شدید، حال با کدام چشم میخواهید زیباییتان را ببنید!
بنابر اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا؛ استفاده از فیلرها ممکن است با خطر آمبولی (وارد شدن چربی یا ژل به عروق) همراه باشد. اگر ژل وارد رگهای خونی شود، میتواند خود را به عروق چشمی برساند که در این لحظه انسداد شریان شبکیه ثانویه رخ میدهد. این انسداد میتواند بینایی را مختل کند و باعث نابینایی شود. از دست دادن بینایی معمولا بلافاصله و در همان لحظه اتفاق میافتد و با درد همراه است. از بین رفتن قدرت بینایی معمولا به دنبال تزریق فیلر در گلابلا (میان دو ابرو)، بینی، پیشانی و زیر چشم اتفاق میافتد.
تزریق ناخواسته به عروق حاصل یک لحظه غفلت پزشک
همچنین این سازمان یکی از جدی ترین خطرهای مرتبط با فیلرهای پوستی را تزریق تصادفی به رگ خونی میداند که فقط یک لحظه غفلت پزشک را میخواهد. همانطور که گفته شد، اگر فیلر وارد رگ خونی شود آمبولی اتفاق میافتد که می تواند باعث نکروز پوست (مرگ بافت) یا سکته مغزی شود. هرچند که احتمال وقوع این اتفاق زیاد نیست اما اگر اتفاق بیفتد، عوارض ناشی از آن جدی و دائمی است.
حال چه موقع آمبولی باعث سکته مغزی میشود؟ اگر فیلر وارد شریان کاروتید (سرخرگهای سر و گردن) شود، به داخل گردش خون در ناحیه جمجمه هدایت میشود که باعث سکته مغزی میشود.
جابهجایی ژل از دیگر نگرانیها
جابه جایی ژل نیز از عوارض تزریق ژل لب است. فلج شدن برخی از نواحی صورت یکی از مشکلاتی است که به دنبال جابهجایی ژل ایجاد میشود. این فلج شدن گاهی موقتی و گاه دائمی است. از عواملی که میتواند احتمال جا به جا شدن ژل را در بدن افزایش دهد، تزریق بیش از حد ژل و عدم توجه به محل مناسب تزریق است. از آنجایی که اثر ژلها موقت هستند، هرچند ماه یکبار باید تزریق شوند بنابراین به دلیل این تکرار بسیاری از کسانی که ژل تزریق میکنند معمولا در معرض این خطر هستند.
همچنین کارین گروسمن متخصص پوست و زیبایی شهر نیویورک، بیان کرد: «وقتی لبها یا هر قسمت دیگر بدن یا صورت را به طور مدوام ژل میزنید، محل تزریق شما منبسط میشود و به طور دائم پوست شما کشیده میشود. این کار به مرور زمان باعث افتادگی و تحلیل پوست شما میشود. در آخر روزی میرسد که پوست لب شما افتاده میشود و تنها راهحل این مشکل برداشتن این پوست شل شده است که این کار تنها با عمل جراحی ممکن است. بعد از برداشتن این پوست های شل شده، لب ها کوچکتر از سایز روز اول خود میشوند. ضمن اینکه ممکن است جای بخیه روی لبها یا هر قسمت دیگر بدن باقی بماند.»