دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 Nov 2024
حتی نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران هم می‌پذیرد که موجی به نام موج زیبایی در کشورمان راه افتاده و موجب شده اغلب افراد تمایل به انجام عمل‌های زیبایی پیدا کنند که در بسیاری از مواقع شاید نیازی به انجام نباشد و خیلی از این افراد فریب همین تبلیغات دلال‌ها را خورده‌اند.
مثلث شوم در سراب زیبایی
به گزارش زیبانا، شاید بتوان نامش را مثلث شوم گذاشت! انواع و اقسام جراحی‌های زیبایی جزو کار‌های پردرآمد در حوزه پزشکی است. آنچنان پردرآمد که برخی از پزشکان و کلینیک‌های زیبایی برای جذب مشتری بیشتر دست به دامان بلاگر‌ها و دلال‌ها شده‌اند و در این میان مثلثی مرگبار شکل گرفته‌است؛ بلاگر، دلال و کلینیک‌ها و تکنیسین‌های متخلف اضلاع این مثلث مرگ را تشکیل داده‌اند. اینگونه است که بسیاری از افرادی که به دنبال القائات رسانه‌ای و فضای مجازی به دنبال انجام جراحی‌های زیبایی می‌روند به نتیجه دلخواه خود نمی‌رسند و گاهی وقت‌ها هم نتیجه چنین جراحی‌هایی به اندازه مرگ افراد جبران‌ناپذیر است. همچنان که طی روز‌های اخیر مرگ سه زن جوان در سه نقطه از پایتخت زیر تیغ جراحان زیبایی جامعه را در بهتی عمیق فرو برده‌است. طبق اطلاعاتی که نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران می‌دهد، اوضاع وخیم‌تر از این حرف‌هاست. به گونه‌ای که شهریور امسال سه مورد فوتی به دلیل انجام عمل لیپوساکشن به دست افراد غیر‌فوق‌تخصص و چهار مورد نیز در تیر و خرداد امسال گزارش شده‌است و حدود ۱۴ بیمار طی یک سال نیز به دلیل انجام عمل لیپوساکشن به دست افراد غیر‌فوق‌تخصص، دچار پارگی داخل احشا شده‌اند، اما این تنها یک روی این ماجراست. کافی است تا به دادسرای جرائم پزشکی و پزشکی قانونی و نظام پزشکی سری بزنید تا دریابید جراحی زیبایی در صدر شکایت از پزشکان قرار دارد!

شاید هر کدام از ما در مقابل آیینه قرار بگیریم و کمی بدبینانه و بر مبنای استاندارد‌های ارائه‌شده از سوی شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به خودمان نگاه کنیم، با اشکالات متعددی مواجه شویم! کمی چاق، کمی لاغر یا بینی بزرگ و دارای قوز یا لک و جای جوش همینطور کم‌مویی یا حتی تاس بودن سر! اما چه کسی تعیین می‌کند کدام یک از این‌ها معیار زیبایی است؟ آیا به جز رسانه‌ها، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ما از الگو‌های دیگری برای تعیین استاندارد‌های زیبایی و زشتی ایده می‌گیریم؟ با وجود این غفلت از این ماجرا موجب‌شده تا کشورمان در فهرست ۱۰ کشور دارای بیشترین متقاضی جراحی‌های زیبایی شناخته‌شود. از همه بدتر اینکه عوارض این جراحی‌ها روز به روز بیشتر خودنمایی می‌کند و حالا به مرگ و زندگی آدم‌ها رسیده‌است!

فعالیت ۶ هزار صفحه غیر‌مجاز در حوزه زیبایی

چندی پیش بود که سید نجات حسینی، نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران به فعالیت دلالان جراحی زیبایی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: «حدود ۶ هزار سایت (پیج) شامل پزشکان با صلاحیت و فاقد صلاحیت کافی یا افراد غیرپزشک (مداخله‌گران) وجود دارد که به انجام تبلیغات برای انجام اعمال جراحی‌های زیبایی می‌پردازند که این‌ها را باید پلیس فتا مدیریت کند.»

به گفته وی واحد کنترل نظارت نظام پزشکی به یک هزار و ۲۰۰ مورد از سایت‌های پزشکان تذکرات آیین‌نامه‌ای داده، اکثر سایت‌های مجازی غیرپزشک هستند (مداخله‌گران) که دلالی اعمال زیبایی را انجام می‌دهند.

حتی نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران هم می‌پذیرد که موجی به نام موج زیبایی در کشورمان راه افتاده و موجب شده اغلب افراد تمایل به انجام عمل‌های زیبایی پیدا کنند که در بسیاری از مواقع شاید نیازی به انجام نباشد و خیلی از این افراد فریب همین تبلیغات دلال‌ها را خورده‌اند.

از نگاه وی با وجود تمایل به انجام عمل‌های زیبایی یکی دیگر از مشکلات، ورود افراد غیرمتخصص به انجام عمل‌های زیبایی مانند لیفت ابرو و لیپوساکشن است که حتی در برخی موارد می‌تواند جان بیمار را به خطر بیندازد، متأسفانه برخی از افراد غیرمتخصص و دلال‌ها برای انجام عمل‌های زیبایی حتی در فضای مجازی نیز شروع به تبلیغ می‌کنند و مشاهده‌شده که در برخی موارد حتی بیمار پس از انجام عمل توسط این افراد به دلیل وخامت حال در آی سی یو بستری می‌شود یا عصب ابرو فرد قطع شده و برخی مشکلات دیگر که حتی می‌تواند غیرقابل جبران باشد.

این فوق‌تخصص جراحی پلاستیک تصریح می‌کند: «توصیه ما این است که افراد قبل از انجام عمل‌های زیبایی حتماً با مراجعه به منابع معتبر مانند سایت نظام پزشکی از فوق تخصص پلاستیک بودن پزشک مطمئن شوند و ارگان‌هایی مانند پزشک قانونی و نظام پزشکی که توانایی شناسایی افراد غیر‌فوق‌تخصص و دلال‌ها را که با جان مردم سروکار دارند، به این قضیه ورود کرده و آن‌ها را در سایت‌هایشان به عنوان پیج‌ها و کلینیک‌های تقلبی معرفی کنند تا سلامت جامعه دچار مشکل نشود.»

لیپوساکشن بیشترین آمار مرگ و میر زیبایی

نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با بیان اینکه لیپوساکشن بیشترین آمار مرگ و میر را در جراحی‌های زیبایی دارد، می‌افزاید: «باید به عموم مردم آگاهی بدهیم که جراحان فوق‌تخصص پلاستیک و زیبایی تنها کسانی هستند که به صورت قانونی می‌توانند انواع جراحی لیپوساکشن و لیپوماتیک را انجام دهند.»

به گفته حسینی اخیراً مشاهده شده برخی افراد غیر‌فوق‌تخصص و برخی تکنیسین‌ها به وسیله تبلیغات فریبنده و پیشنهاد قیمت پایین، انواع عمل لیپوساکشن را با همکاری مراکز جراحی انجام می‌دهند که به دلیل اینکه در این حوزه آموزش و دوره لازم را ندیده‌اند، بیمار دچار عوارض مختلف شدید شده که حتی منجر به مرگ فرد می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: «برخی افراد غیرفوق‌تخصص که با اصول علمی لیپوساکشن آشنا نیستند، این عمل‌های مهم را حتی در مطب‌ها یا مکان‌های زیرزمینی بدون امکانات انجام می‌دهند که به گونه‌ای بازی با سلامت و جان مردم است.»

طبق توضیحات این فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی از جمله مهم‌ترین عوارضی که طی انجام عمل لیپوساکشن توسط فرد غیر‌فوق‌تخصص انجام و گزارش شده می‌توان به بروز نکروز، آمبولی چربی، آمبولی لخته خون، کم‌خونی، صدمه احشای داخل شکمی، عفونت و آبسه محل تزریق چربی، اغما رفتن و حتی در برخی موارد فوت بیمار را اشاره کرد. ساعات طولانی بیهوشی، صدمه به کبد، طحال، احشای شکمی و کشیدن چربی بیش از حد در یک مرحله از عمده عوارض عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر‌فوق‌تخصص است.

مثلث شوم!

به گفته نایب رئیس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، متأسفانه در شهریور امسال سه مورد فوتی به دلیل انجام عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر‌فوق‌تخصص و چهار مورد نیز در تیر و خرداد امسال گزارش شده‌است و حدود ۱۴ بیمار طی یک سال نیز به دلیل انجام عمل لیپوساکشن توسط افراد غیر‌فوق‌تخصص، دچار پارگی داخل احشا شده‌اند که می‌تواند بسیار مشکل‌ساز باشد.
وی تصریح می‌کند: «به دلیل بی‌توجهی مردم و سهل‌انگاری در انتخاب محل و افراد واجد شرایط لازم برای انجام جراحی زیبایی باید اقداماتی انجام دهیم تا در آینده شاهد این اتفاقات نباشیم.»

حسینی می‌افزاید: «مثلث دلال - بلاگر و تکنسین و مراکز جراحی متخلف عامل گسترش اعمال جراحی زیبایی بی‌رویه و لیپوساکشن‌های غیرضروری بوده‌است، بنابراین توصیه ما به همه مردم این است که با امکانات فراوانی که در کشور داریم، انجام این اعمال توسط افراد فوق‌تخصص صورت گیرد و مردم از طریق سایت نظام پزشکی و انجمن جراحان پلاستیک از انتخاب درست پزشک معالج خود مطمئن شوند.»
منبع : جوان آنلاین
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


شرکت های برگزیده