دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور موفق به تولید محصولات شوینده سازگار با محیط زیست شد.
به گزارش زیبانا، سمیه کابلی دانشجوی دکتری شیمی آلی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور درباره محصولات تولیدی در هستههای فناور این واحد اظهار کرد: ما موفق به تولید یک ژل کرم شدهایم که بیشتر در زمان کرونا کاربرد داشت و میتوانست تمامی ویروسها را از سطح پوست پاکسازی کند. متاسفانه الکل علاوه بر بوی نامطلوع، فقط تا چند ثانیه پاکسازی دست را انجام میداد و نسبت به ویروسهای پس از این مدت زمان، مقاومتر بود. محصول تولیدی ما قابلیت نرمکنندگی پوست دست دارد، ضد حساسیت بوده و کودکان و میانسالان و حتی افرادی که ناراحتی پوستی دارند، میتوانند از این ژل استفاده کنند. خاصیت ویروسزدایی این ژل کرم تا ۲۹ دقیقه است.
وی ادامه داد: «پایا رایحه» نوعی ژل خوشبو کننده محیط است که به صورت بلوری شکل تولید میشود و میتوان آن را در گلدان ریخت. داخل این بلورها عطرهایی ریختهایم که به صورت نانو در محیط آزاد میشود. عطر این ژلها ملایم بوده و شرایط احیا کنندگی را نیز دارد. مثلا در صورت کم شدن حجم عطر پس از مدتی، میتوان از احیا کننده استفاده کرد تا بلورها بتوانند مانند گذشته فضا را خوشبو نگه دارند. خوشبوکنندهها برای اتاق، سرویس بهداشتی و غیره عرضه میشود. همچنین مدل جامد این نوع خوشبوکننده برای کمد و مسجدها تولید شده است.
کابلی با بیان اینکه محصولات تولیدی ما در هستههای فناور دانشگاه آزاد نیشابور مشابه داخلی ندارد، خاطرنشان کرد: ما موفق به تولید ژل واکسهایی شدهایم که خاصیت براق کنندگی دارد و از نشستن گرد و غبار بر روی کفش جلوگیری میکرد. این واکس ژل آزمایشهای لازم در حوزه چرمهای صنعتی و لاستیک را با موفقیت پشت سرگذاشته است.
وی افزود: ما مواد شوینده نیز از شیشه پاکن ماشین و منزل، عینک پاکن، مایع ظرفشویی، مایع دستشویی، شامپو و غیره نیز تولید کردهاین. به عنوان مثال قدرت پاک کنندگی مایع ظرفشویی ما بسیار زیاد است. متاسفانه این تصور بین مردم ایجاد شده که مایع ظرفشویی هرچهقدر حالت خشکی به ظروف بدهد، قدرت پاککنندگی قویتری دارد، در صورتی که این ترکیبات ممکن است به خشکی پوست و حساسیت پوستی بینجامد. اکتیو محصولات پوستی ما نسبت به محصولات بازار بیشتر بوده و دارای قابلیت نرمکنندگی پوست و موی سر است. کیفیت مایع ظرفشویی تولیدی ما از مایعهای ظرفشویی موجود در بازار بیشتر بوده و در ترکیبات آن از عطرهای طبیعی استفاده شده و حجم آن در مقایسه با محصولات بازار مقرون بهصرفه است. ترکیبات ما به محیط زیست و مردم جامعه آسیب نمیرساند.
دانشجوی دکتری شیمی آلی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور بیان کرد: حدود ۷۰ محصول داریم که به واحدهای فناور و هستههای فناور تبدیل شده است. همه مواد اولیه این محصولات را خودمان تهیه کردیم و دانشگاه آزاد اسلامی نیز محیط و تجهیزات لازم را در اختیار ما قرار داد تا بتوانیم نمونه محصولات خود را تولید کنیم. در حال حاضر در مرحله اخذ سیب سلامت از سازمان غذا و دارو قرار داریم.