امروزه کاشت ناخن در بین تمامی خانم ها از جمله پیرو جوان باب شده است، که البته کاری هنری و زیبا است، اما در کنار این زیبایی باید به خطرات کاشت ناخن هم توجه کنید. چرا که کاشت طولانی مدت عوارض خاص خودش را برای پوست و ناخون دست به همراه دارد.
به گزارش زیبانا، سلامت و زیبایی در بین خانم ها اهمیت ویژه ای دارد. امروزه با پیشرفت در دنیای هنر و آرایشگری دیگر جایی با قی نمانده که به آن توجه نکنند، و ناخون دست یکی از آن زینت های زیبا به شمار می رود که با کاشت ناخون جذابیت بیشتری به دست اضافه می کنند. اما خانم های عزیز نباید خطرات کاشت ناخن را فراموش کنند، زیرا نکته مهم و قابل توجهی است. همانطورکه همه می دانند سلامتی از زیبایی هم مهم تر است.
شایع ترین خطرات کاشت ناخن، عفونت و باکتری
با توجه به استفاده گسترده از مواد شیمیایی در فرآیند اکستنشن ناخن، ناخنهای طبیعی ما به احتمال زیاد دچار عفونت میشوند. به دلیل کاشت ناخن باکتریها، مخمرها یا قارچها ممکن است در شکاف بین آنها ظاهر شوند که منجر به عفونت قارچی یا باکتریایی میشود. بارزترین علامت عفونت ناخن؛ این است که آنها به رنگ سبز یا آبی همراه با لکه ها دیده خواهند شد که در صورت عدم درمان، ممکن است باعث عفونت شدید پوست شوند. عفونت؛ یکی از رایجترین مضرات کاشت ناخن است که میتوانید با روش های درست، مانع از ایجاد عفونت در ناخن شوید.
نشانه های قارچ ناخون
آشنا شدن با علائم آن به تشخیص قارچ ناخن کاشت شده کمک میکند. این عارضه معمولاً موجب درد نمیشود و بیشتر از نظر ظاهری برای فرد ناراحت کننده و آزار دهنده است. درد قارچ ناخن معمولاً با لمس بدتر میشود. به طور عمده میتوان گفت علائم قارچ ناخن بعد از کاشت شامل موارد زیر است:
ضخیم شدن یا شکننده شدن ناخن
بوی نامطبوع
احساس درد به خصوص هنگام لمس ناخن
زرد سفید یا سبز شدن ناخن بعد از کاشت
احساس خارش
سرخ شدن ناخن و پوست
التهاب و ورم
مهمترین قارچی که باعث این عارضه در ناخنها میشود درماتوفیت Dermatophyte)) نام دارد و با روشهای مختلفی تکثیر میشود.
تاثیرات اشعه UV
یکی از خطرات کاشت ناخن، نحوه خشک شدن لاک ناخنها است. ژل سخت کنندهی لاکهای ناخن باید در معرض نور UV قرار بگیرند تا خشک شود، این موج الکترومغناطیسی دارای اثرات زیان آور شناخته شدهای است که استفاده مکرر از این اشعهی ماورا بنفش میتواند موجب عوارضی مانند، چین و چروک و حتی سرطان پوست شود. همچنین میتواند به طور غیرمستقیم به DNA انسان آسیب بزند. خانمهای باردار به دلیل شرایط حساستری که دارند، باید مراقبت بیشتری از خود داشته باشند. در نتیجه توصیه میشود در هنگام بارداری به هیچ عنوان از این دستگاه استفاده نشود.
سوهان کشیدن به روش غلط
سوهان کشی ناخن
هنگام مراجعه به سالن و سوهان کشی روی ناخنها توجه داشته باشید که سوهان کشیدن از دو جهت موجب شکننده شدن ناخن شما میگردد پس همواره سوهان کشی ناخنها باید از یک جهت صورت گیرد. به جز این مورد نکته قابل توجه دیگر این است که برای کاشتن ناخن باید از سوهان مخصوص استفاده کرد که این کار میتواند موجب نازک شدن لایه قشری ناخن و جذب مواد شیمیایی شود. زیرا سوهانهای مخصوص کاشت قویتر از سوهانهای معمولی هستند که با قدرت بیشتری ناخنها را صاف میکنند.
نادیده گرفتن ناخنهای آسیب دیده
به طور کلی ممکن است بستر ناخن طبیعی به هر علتی دچار آسیب شود. در چنین شرایطی باید سریعاً ناخن مصنوعی را بردارید در صورتی که به این موضوع توجه نکنید احتمال بروز قارچ و عفونت وجود دارد. پس حتماً این به این موضوع اهمیت بدید و در این خصوص سهل انگاری نکنید.
نازک شدن صدف ناخن
جهت قرار گرفتن ناخن کاشت بر روی ناخن طبیعی لازم است تا با توربین سطح ناخن نازکتر شده و مقداری تغییر کند. در نتیجه ایجاد تراش لایه محافظ ناخن ضعیفتر میشود و در نتیجه مقاومت ناخن در برابر عوامل بیماری زا همچون قارچ ناخن کاشت شده کمتر میشود. سوهان کشی صدف خود جزئ نگرنی ها و خطرات کاشت ناخن محسوب می شود.
کاشت غیر صحیح ناخن
انتخاب ناخن کار حرفهای بسیار مهم است. زیرا در صورتی که این کار توسط افراد غیر متخصص انجام شود میتواند سبب ایجاد یک شکاف یا فضای کوچک بین ناخن آکریلیک و بستر ناخن شود. این فضا رطوبت لازم جهت رشد قارچ را تامین میکند. همچنین گرمای انگشت نیز به تکثیر قارچها کمک میکند. به همین علت بسیار مهم است که برای کاشت ناخن به یک فرد آموزش دیده مراجعه کنید.
کاشت دائم ناخن
حداکثر زمانی که میتوانید بدون استراحت و به صورت متداوم ناخن کاشت داشته باشید ۲ الی ۳ است. در صورتی که بیش از این مدت از ناخن مصنوعی استفاده کنید شانس ابتلا به قارچ افزایش پیدا میکند زیرا بستر ناخن ضعیف میشود. در نتیجه باید پس از اتمام یک دوره ۲ الی ۳ ماهه ناخن آکریلیک را از بستر ناخن جدا کنید و قبل از کاشت مجدد اجازه دهید تا ناخنها به مدت ۲ ماه استراحت کنند.
رفتن به سالن تمیز و مطمئن
سالن تمیز برای خطرات ناخن
نسبت به این موضوع باید بسیار دقت کنید. اکثر سالنهای ناخن وسیلهها و ابزارهای مورد نیاز را قبل استفاده برای نفر بعدی استریل نمیکنند. در واقع آنها از همان ابزار برای چندین نفر بدون ضد عفونی کردن استفاده میکنند. بدین ترتیب قارچ ناخن به راحتی از فردی به فرد دیگر منتشر میشود. در نتیجه در انتخاب سالنهای آرایشی دقت کنید و آنهایی را مد نظر قرار بدهید که ابزارهای خود را قبل از استفاده برای فرد دیگر به خوبی استریل میکنند.